Trăi

7 beneficii de spanac

Veți dori să știți că spanacul are un conținut foarte scăzut de grăsime, dar este super proteină. La prima vedere, vedeți o foaie de câmp, simplă și simplă, dar este o legume foarte recunoscătoare. Bogate în fibre, proteine, vitamine și minerale și purtător de antioxidanți, cum ar fi flavonoide și carotenoide. În plus, este o sursă bună de acizi grași Omega 3.

Printre minerale, calciu, fier, potasiu, magneziu, mangan și fosfor. În ceea ce privește vitaminele, spanacul este bogat în vitaminele A, C, E și K, precum și în vitaminele din grupa B (B6, B2, B1) și acidul folic (vitamina B9).

prin GIPHY

Nu înseamnă că vei ajunge ca Popeye și deodată vei avea mușchi și vei dobândi superputeri, dar, datorită nitraților săi, consumul de spanac va crește puterea musculară, conform studiilor științifice.

Mai multe beneficii ale spanacului

Amil López Viéitez, doctor în farmacie, nutriționist și creator al dietei coerente, ne spune ce se întâmplă în corpul vostru atunci când mâncați această legumă:

- Ajutați-vă în dieta cu pierdere în greutate. Conținutul său ridicat de fibre îmbunătățește tranzitul intestinal și este foarte sărat.

- Previne anemia și favorizează performanțele sportive mai bune, datorită conținutului ridicat de fier.

prin GIPHY

- Întărește oasele și dinții. Calciul previne osteoporoza. Fiind asociat cu magneziu, acțiunea sa este sinergică. În plus, magneziul reduce crampele musculare și promovează relaxarea și somnul.

- Împiedică îmbătrânirea prematură și cancerul. Antioxidanții săi (vitaminele A și C) sunt cauza. Potrivit expertului, "Vitamina A îmbunătățește sănătatea vizuală, Vitamina C favorizează formarea colagenului și Vitamina B6 îmbunătățește vitalitatea și este un cofactor energetic și a multor enzime de metabolism".

- Conținutul său în nitrați anorganici ajută la reducerea stresului.

Fundația spaniolă de inimă (FEC) recomandă consumul moderat de spanac pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, deoarece un studiu a arătat că aportul de spanac ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Sunteți interesat și de ...

Beneficii, proprietăți și 4 rețete de couscous

Turmeric ca alternativă sănătoasă la ibuprofen

Cele 30 de alimente cu fier vă vor face să uitați durerea de cap și oboseala

Video: SPANACUL - un MEDICAMENT natural rețete și administrare (August 2019).