Trăi

Camu camu, superfoodul care promovează longevitatea (și frumusețea)

Superfoods nu sunt o poveste de trecere, nomenclatorul lor sau catalogarea poate fi, dar nu există nici o îndoială că ele sunt alimente cu multe proprietăți sănătoase și beneficii mari pentru organism. Camu Camu a sărit în prim plan pentru puterea sa de slăbire dar are și mai multe proprietăți. Semnează acest nume, deoarece veți dori să îl încercați după citirea tuturor beneficiilor sale.

Camu camu, puterea antioxidanților

Până la 16 ori mai multă vitamină C decât o portocală, atât de încărcate cu antioxidanți vin aceste fructe mici care provin dintr-un arbust din Amazon, care crește și în Columbia, Brazilia și Peru, unde camu camu este folosit în scopuri medicinale.

pinterest

Potrivit lui Jaime Aguiar, cercetător al Institutului Național de Cercetare al Amazonului din Manaus, Brazilia, "Fiecare 100 de grame de camu camu au până la 6 grame de vitamina C". O cantitate surprinzatoare de vitamina C naturala, care a dat camu camu reputatia pe care o are pentru super-aliment.

Proprietățile camului camu

Această putere extraordinară antioxidantă, care îi conferă nivelurile foarte ridicate de vitamina C, contribuie la combaterea efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi prin prevenirea îmbătrânirii prematură.

Este un fruct bogat în flavonoide și are aminoacizi esențiali, cum ar fi leucina, serina și valina, că organismul nostru nu se fabrică pe cont propriu (la fel cum nu produce vitamina C), și trebuie să le aducem prin dietă.

pinterest

valină protejează mușchii împotriva deteriorării și întărește sistemul nervos; leucina este esențială pentru dezvoltarea și dezvoltarea musculară și osoasă; și serina Ea intervine in procesul de digestie ajutand la descompunerea proteinelor pentru a ajuta organismul sa absoarba nutrientii in mod optim.

Contul cu un nivel ridicat de mangan și beta-carotenEste, de asemenea, o mare sursă de fier, potasiu, calciu, cupru, niacină, fosfor și proteine. Nu e rău, nu? Ce super-aliment!

Beneficiile camu camu

Flavonoidele și antocianurile conținute în camu camu inhibă radicalii liberi, protejează inima și reglează tensiunea arterială promovând longevitatea și sănătatea corpului.

Are efect antiinflamator, de asemenea, lupta impotriva stresului oxidativ si fiind de mare ajutor pentru ameliorarea durerii articulare și pentru a ajuta la repararea ligamentelor și tendoanelor datorită faptului că este un precursor al colagenului, astfel încât și pielea și părul să pară mai frumoase și mai sănătoase.

Pentru camu camu au fost atribuite proprietăți ca un antidepresiv natural, favorizând astfel buna funcționare a sistemului nervos. Acesta ajută la menținerea unei dispoziții bune, îmbunătățind memoria și calitatea somnului, deoarece crește nivelul de serotonină (hormonul fericirii).

prin GIPHY

Este un aliat perfect pentru a lupta împotriva infecțiilor virale, cum ar fi frigul sau herpesul, și întărește sistemul imunitar prevenind astfel alte boli și reducând altele, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea.

Este un fruct Scăzut în calorii și bogat în fibre, astfel încât are un efect de satietate și va ajuta la reglarea nivelului de glucoză din sânge evitând spițele de insulină combinate cu o dietă adecvată, deci este un aliment care trebuie luat în considerare pentru controlul greutății.

O poți lua naturale, în smoală, în tablete, capsule sau pulbere. Dacă îl luați în pulbere, îl veți putea adăuga la supe, creme, smântână, biscuiți ...

unsplash

Camu camu este un aliment foarte sănătos și recomandat, nu este miraculos și vă va sfârși toate bolile și vă întineri într-un accident vascular cerebral, dar Da, este un aliat mare pentru a menține o sănătate a fierului, o stare bună și pentru a preveni îmbătrânirea prematură având grijă de corpul interior și exterior. Motive pentru includerea acestui super-aliment în dieta ta, nu?

Sunteți interesat de asemenea

  • 5 alimente care reduc nivelurile de zahăr din sânge
  • Nutriție drojdii, o superfood ar trebui să includă chiar acum în dieta ta
  • Beneficii sănătoase de moringa, pomul vieții

Video: Camu Camu Berry, A Natural Vitamin C-Rich Superfood (August 2019).