Trăi

De ce portocalele Sumo devin la modă? Instagram a vorbit

Instagram este un izvor infinit de înțelepciune, de care nu există nici o îndoială. Modelele și tendințele trec prin ecranele noastre, pentru a ne lăsa fără cuvinte, la mai multe ocazii. Nu veți merge niciodată în pat fără să știți ceva nou, mai ales dacă aveți un cont în această rețea socială. Dar, uneori, cel mai normal și obișnuit lucru, ca o portocală, devine viral. Și ne întrebăm de ce.

Ultimul fruct care a recoltat mii de "plăceri" din această aplicație? Portocaliu, dar nu este nici o portocalie (știm că faci deja o față ciudată), ci un tip de portocaliu numit "sumo", care este un amestec între clementină și portocaliu californian. O descoperire, nu numai pentru aroma sa, ci și pentru proprietățile sale. În trei, două, una ... am plecat la magazinul de fructe. La început, ați putea crede că este o portocală, dar nu: aspectul ei o dă departe. Este mai mare decât în ​​mod normal, are piele mai groasă și are o portauberancia care o face să pară de lamaie. Dacă tot nu-ți poți imagina, acolo merge. Are până la contul oficial Instagram.

De unde provin?

Dacă mergem în istoria acestui tip de portocaliu, descoperim că au fost cultivate în Japonia încă din anii '70, dar câțiva fermieri din California au început să-i crească în 2011. Dar ce anume are gustul?

Practic, la fel ca o portocală convențională, dar mai dulce. Profesioniștii dvs.? Este mai mult, mai mare, mai ușor de coaja și mai sănătos. În plus, este mai puțin sensibil și chiar durează zile în geantă, nu mai puteți cere mai mult. După aceasta, vă veți întreba de ce New York este obsedat de acest tip de portocaliu. E vina Eva Chen, directorul de modă al companiei Instagram, care, cu mai mult de un milion de adepți, a pus acest fruct la modă. Nu, nu glumim.

Povestirile lui Eva sunt pline Sumo portocale, mai mult, întregul șablon al produsului Instagram mănâncă acest tip de portocale. Este citrice la modă. La revedere la lămâi, tangerine și orice altceva. Acum ei iau portocalele Sumo, care sunt numite după aspectul lor dur, similare cu cele care practică acest sport ancestral. Un nume foarte convenabil dacă luăm în considerare de unde provin.

Ce proprietăți au acestea?

Ei au mai mult zahăr, deoarece sunt mai mari (deși trebuie să ne amintim că sunt zaharuri bune provenite din fructe): un portocaliu Sumo are în jur de 86 de calorii și 17 de grame de zahăr. În comparație cu portocalele normale, este un procent mai mare, deoarece acestea au aproximativ 47 de calorii și 9 grame de zahăr.

Cum sa mananci?

Mulți simpli, puteți să-l luați ca prânz sau gustare, chiar și ca un desert, dar să îl încorporați și la mese. Cu bastoane de bere și o mână de fructe cu coajă lemnoasă pentru o masă ușoară ar fi o opțiune ideală plină de substanțe nutritive, în timp ce dacă doriți să însoțiți, dar nu să stea în vas, puteți adăuga unele segmente într-o salată. Dacă ai rezervă, ai noroc. Puteți să-l păstrați în frigider, acest tip de portocale durează între una și două săptămâni dacă sunt păstrate la temperatura ideală.

Încă nu te-am convins să încerci cel puțin asta? Toate acestea, fără a lua în considerare beneficiile pe care le au citricele pentru sănătate.

Ați putea fi, de asemenea, interesat ...

  • Cinci motive pentru a mânca mai mult citrice
  • 7 motive pentru care ar trebui să mâncați portocaliu în fiecare zi
  • Tutti citrice pentru piele

Video: Dangers of Pesticides, Food Additives Documentary Film (August 2019).