Trăi

A patra săptămână de sarcină: prima lipsă de perioadă

În timpul a patra săptămână de sarcină femeia așteaptă regula, deci, cu excepția acelor femei cu perioade foarte neregulate, cu siguranță că va fi momentul descoperirii. Iranul trece prin zile și puteți observa sânii inflamate și un anumit disconfort abdominal. Până atunci, totul va fi atribuit ovulației și sosirea iminentă a perioadei, totuși, acestea sunt și ele simptomele sarcinii iar absența unei perioade va fi verificarea.

În această săptămână blastocista încă nu are nicio formă iar dimensiunea sa variază între 0,4 mm și 1 mm. Este un set dintre ele, în majoritate celule stem care se vor dezvolta mai târziu în celule de orice tip de țesut. În curând vor începe să se diferențieze și fiecare dintre ei va avea o misiune diferită. Deși încă nu are formă de persoană, ochii încep să se distingă între ei ca două puncte negre și apar mici umflături care mai târziu formează brațele și picioarele.

Prin urmare, celulele vor face din ce în ce mai multe țesuturi diferite: organe, sistemul nervos, membranele mucoase. de asemenea va forma tot ceea ce fătul trebuie să dezvolte ca lichid amniotic, placenta și membranele care oferă fătului un mediu protejat. De obicei, mama suspectează că este însărcinată de către lipsa unei reguli și confirmați atunci când a test de sarcină care va fi pozitivă din cauza modificărilor hormonale naturale ale stării gestaționale.

prin GIPHY

Este timpul să cereți o primă întâlnire profesioniștilor din domeniul medical al centrului de sănătate de referință care apare de obicei în săptămâna a cincea.

Este un moment foarte delicat și pot apărea hemoragii care nu înseamnă pierderea copilului, deși pot exista și a spontan avortul. Sângerarea în acest prim trimestru este considerată o amenințare de avort și nu are nici un tratament, dar trebuie remarcat faptul că, în majoritatea cazurilor, sarcina se termină fără probleme, în ciuda faptului că a suferit un anumit tip de sângerare.

Ca și în săptămâna anterioară, este obișnuit să observați disconfortul abdominal, ca în cazul în care perioada sosește, există retenție de lichide, dureri și perforări, precum și tensiune în piept. modificări hormonale Ele pot produce, de asemenea, schimbări de dispoziție și mai multă oboseală, precum și somnolență. Aceste simptome vor fi mai mult sau mai puțin obișnuite în primele săptămâni.

Îngrijirea mamei

În această săptămână, mama cunoaște sarcina și dacă nu a adoptat-o obiceiuri de viață sănătoase E timpul să o faceți. Se arată că este mai ușor să se schimbe obiceiurile în comunitate, deci este foarte recomandat ca, dacă mama trăiește ca un cuplu, ambii se angajează să îmbunătățească sănătatea. Mai ales în cazul fumătorilor. Mama, în plus față de opri fumatul trebuie să se îndepărteze de mediile încărcate cu tutun, deoarece fumul pe care îl inhalează va afecta copilul, de aceea importanța cuplului îl însoțește și în această decizie de a renunța la fumat.

În cazul femeilor care practică sportul cu o anumită intensitate, nu este necesar să se oprească acest lucru, ci să se consulte ce trebuie evitat și să se utilizeze un monitor al ritmului cardiac ca o formulă de control, dacă este necesar. Eforturile extreme sunt periculoase, astfel încât sporturile sau locurile de muncă care necesită ridicare greu sau vârfuri de intensitate ar trebui evaluate de către profesioniști.

Cel mai bun este mențineți o viață activă cu sport moale. Înotul sau plimbările sunt aliați excelenți pentru o viață sănătoasă. Indiferent dacă sunteți deja un atlet sau nu, puteți începe aici în timp ce aveți prima consultație medicală pentru a vă face recomandările cele mai exacte. o echilibrat și a buna hidratare ei vor completa stâlpii pentru o sarcină sănătoasă.

Nu ratați ...

Ce trebuie să faceți înainte de a rămâne însărcinată

- Prima săptămână de sarcină: simptome și îndoieli

-Ce este o sarcină ectopică?

- De ce suntem mai puțin fertili?