Trăi

Motive pentru care nu ar trebui să eliminați grăsimile din dieta dvs. de scădere în greutate

De ani de zile ne-a fost spus că pentru a pierde în greutate este necesar pentru a elimina grăsimi din dieta. Produsele "ușoare" au avut un mare boom comercial, nutriționiștii au recomandat meniurile fără grăsimi, iar produsele TV și anunțurile au susținut această premisă. dar Această declarație a devenit depășită atunci când se demonstrează că eliminarea grăsimilor din dietă nu este cel mai bun mod de a pierde în greutate.

Ideea că grăsimile sunt "rele" și că ar trebui să ne limităm consumul, mai ales dacă vrem să menținem o stare bună de sănătate și, de asemenea, să pierdem în greutate, Este o imagine de modă veche care a apărat că aportul de grăsime a acumulat mai multă grăsime în organism.

pixabay

Corpul nostru este pregătit pentru consumul și metabolismul grăsimilor, lucrând optim cu acesta. Deja strămoșii noștri au luat în dietă legume, carne, nuci, fructe ... au avut o dietă bogată în grăsimi și proteine ​​și, prin urmare, metabolismul nostru este perfect adaptat acestui tip de dietă. Totuși, în zilele noastre, modelul alimentar este opusul și omul nu a avut niciodată mai multe boli cronice, autoimune și debilitante în general. O dieta bogata in grasimi nu ar fi cea mai sanatoasa pentru organism, daca ne uitam la originile noastre evolutive in care consumul de carbohidrati a fost foarte scazut.

Dieta bogată în grăsimi și dieta redusă în grăsimi

Grasimile sănătoase oferă o valoare nutrițională mare pentru că ajuta la construirea membranelor celulare, hormonilor, facilitează absorbția nutrienților și sunt considerați agenți antivirali puternici datorită conținutului lor de acid caprilic.

pixabay

O dieta bogata in grasimi determina organismul sa arda carbohidrati precum boabe sau zaharuri care provoaca alterarea hormonala care poate fi declansatorul bolilor. Dacă aceste alimente sunt combinate cu legume și grăsimi sănătoase, acest efect este contracarat.

Mitul numararii caloriilor si a sanatatii cardiovasculare

Am numărat calorii de ani de zile când se dovedește că incidența în greutate este irelevantă pentru impactul pe care îl poate avea asupra sănătății în funcție de sursa sa. Potrivit dr. Robert Lustig, "fructoza este izocalorică, dar nu isometabolică", adică puteți face o masă în care combinați fructoza cu proteine, fructoză cu grăsime sau fructoză cu glucoză, în care caloriile analiștilor sunt practic identice, dar totuși efectul metabolic va fi foarte diferit în fiecare caz. Din cauza acestui tip de observații, a început să acorde mai multă importanță valorii nutritive a alimentelor decât caloricilor înșiși.

Este adevărat că grăsimile saturate au o cantitate bună de calorii, cu toate acestea, într-o dietă sănătoasă și echilibrată, acestea nu conduc neapărat la creșterea în greutate sau la probleme cardiovasculare. În plus, grăsimile sunt saturate și nu provoacă spori de insulină prin menținerea nivelurilor de glucoză din sânge, astfel încât acestea să ajute la controlul greutății în mod eficient.

Redați videoclipul: faceți clic pe imagine pentru a ști șapte alimente care vă vor ajuta să scăpați

În 2010, de exemplu, o meta-analiză publicată în Jurnalul American de Nutriție Clinică, a analizat 21 de studii care au încercat să relaționeze consumul de grăsimi saturate cu riscul bolilor de inimă, iar concluzia a fost că Nu exista dovezi semnificative pentru a concluziona ca grasimile saturate dietetice sunt asociate cu un risc crescut de boli de inima. De fapt, experții recomandă un aport sănătos de grăsimi de cel puțin 50% din dieta totală pentru a menține sănătatea bună.

Multe studii au asociat creșterea ratei de obezitate cu un consum ridicat de carbohidrați și zaharuri, alimente care provoacă o creștere bruscă a glicemiei, care determină organismul să stocheze zahăr în exces ca grăsime și, în plus, când scade vârful zahărului, provoacă anxietatea să continue să mănânce prin faptul că nu stimulează leptina (hormonul de sațietate), astfel încât consumul de calorii crește de asemenea, devenind un "cerc vicios". Astfel, carbohidrații ar fi factorul principal care ar determina proporția grăsimilor din organism și nu consumul de grăsimi sănătoase.

Surse de grăsimi sănătoase

Puteți găsi grăsimile benefice sănătoase în alimente cum ar fi măsline, avocado, ulei de măsline, ulei de nucă de cocos, semințe, ouă, carne de iarbă ... În cadrul unui plan de dietă bun, vă vor duce să aveți un meniu sănătos care vă va promova longevitatea și sănătatea generală, motive mai mult decât suficient pentru a vă pierde teama de grăsimi pentru totdeauna.

Sunteți interesat de asemenea

  • Mâncați între mese: cum să spun nu la calorii suplimentare
  • Trucuri pentru a consuma mai puțin carbohidrați
  • Patru trucuri pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge