Trăi

Nu te compara cu alte cupluri

"Am fost împreună cu partenerul meu timp de 8 ani și am trăit împreună timp de 3 ani, de fiecare dată când văd tot ce fac alte cupluri în rețelele sociale și nu facem asta, am deprimat ... Să spunem că am devenit obsedat", a scris un anonim într-un forum pentru cupluri. Cazuri foarte asemănătoare cu acest lucru apar în fiecare zi, deși cu scenarii diferite. Poate te simți a nu a fost în pijamale, vizionând serii, în timp ce rețelele dvs. sociale sunt pline de cupluri care contemplă un apus de soare pe o plajă paradisiacală. Adevărul este că niciunul nu este atât de perfect, nici viața ta atât de întunecată.

Este normal să te compari cu ceilalți, este ceva ce facem în mod inevitabil, dar problema vine atunci când devenim obsedați de ea și intrăm într-un labirint nesfârșit de comparații transformând situația într-o rutină care va provoca numai probleme.

prin GIPHY

Ține minte că ne arătăm cu toții cea mai bună față a vieții noastre, cu siguranta au si seri de canapele in pijamalele lor.

Doriți să copiați aceste presupuse vieți perfecte nu vă va face decât să vă simțiți frustrat, dezamăgit și nu te lasă să pleci. Fiind constant atent la ceea ce fac alții, vă poate afecta în multe feluri: "În timp ce ne uităm la alții, nu ne uităm la noi înșine, în relația noastră, putem începe chiar să generăm insecuritate și impotență în viața noastră și în cea a însoțitorului nostru. "explică psihologul Paula Rueda.

prin GIPHY

Invidii altele obsesiv, uneori este un semn că ceva nu este corect. Poate relația ta trece printr-un timp prost sau dacă ai o lipsă. Ce trebuie să faceți este să acordați atenție și să încercați să vă ocupați de sănătatea mintală. "Când nu ești atât de fericit cum ai visat, Trebuie să fii cinstit și să te întrebi ce se întâmplă și faceți-o la toate nivelurile. Indiferent dacă este ceva de sine sau dacă are legătură cu partenerul dvs., trebuie să îl înțelegeți și să îl corectați. Dacă nu este posibil, atunci trebuie să vă gândiți la o separare. Merităm să fim fericiți ", explică psihologul María Velasco.

Așa că opriți compararea. Bucurați-vă de ceea ce aveți și, dacă nu sunteți complet confortabil, încercați să o schimbați. Fii sincer cu tine si cu partenerul tau si iti aduci aminte ca nu tot ce sclipeste este aurul.

De asemenea, ...

  • De ce există atât de multe vorbe despre "dragoste romantică"?
  • Este posibil să fii îndrăgostit de două persoane deodată? Bine ați venit la polyamory
  • Cele trei practici sexuale neconvenționale care sunt în plină expansiune

Video: Putere - Cuplu - Greutate - De Ce Sunt Importante? (August 2019).