Trăi

Aveți aceste simptome? Cu siguranta lipsiti seleniu

Unele simptome pot duce la confuzie între afecțiuni și dacă ați observat unghiile dvs. fragile, oboseală extremă, căderea părului și slăbiciunea musculară, puteți fi care suferă de un deficit de seleniu și nu realizează.

Funcția de seleniu în organism

Este totuși un mineral cheie pentru corpul uman puțini oameni includ suficienți seleniu în dieta lor pentru a menține un nivel bun în sânge.

seleniu îmbunătățește absorbția de nutrienți de către organism, facilitează digestia și reduce riscul bolilor de inimăs. Consumul de alimente bogate în seleniu în combinație cu vitamina C ajută, de asemenea, la prevenirea și controlul astmului.

Este unul dintre cei responsabili pentru menținerea unghiilor și părului sănătoși, se recomandă consumarea de alimente bogate în seleniu la pacienții cu cancer de prostată (și pentru prevenirea cancerului de prostată) pentru efectul său antioxidant care favorizează regenerarea celulelor.

prin GIPHY

Simptomele de deficit de seleniu

Este o deficiență comună în rândul populației, în special în dietele vegane și vegetariene, la femei și la persoanele care nu includ glutenul în dieta ta.

Ce poate provoca un deficit de seleniu în organism? Mai întâi de toate poate modifica glanda tiroidă deoarece are nevoie de seleniu pentru a produce hormonul T3 responsabil de procesul metabolic.

Este, de asemenea, un mineral indispensabil pentru a menține bună sănătate neuronală și lipsa de seleniu cauzează o comunicare slabă între neuroni care ar duce la confuzie mentală, lipsă de claritate, concentrare și pierdere de memorie. Acest lucru se întâmplă deoarece seleniul este esențial pentru sinteza selenoproteinelor care participă la funcțiile creierului.

Prin faptul că aveți mai puțin seleniu în corpul vostru Puteți simți apatie, anxietate și o dispoziție scăzută, putând fi confundat cu o altă boală. De asemenea, poate provoca oboseală și slăbiciune musculară, deoarece lipsa seleniului favorizează un exces de oxidare care reduce cantitatea de oxigen din sânge.

prin GIPHY

Părul dvs. va fi, de asemenea, afectat dacă aveți deficiență de seleniu în corpul dvs., deoarece vă ajută să regenerați celulele și țesuturile organismului datorită puterii sale antioxidante, rezultatul va fi o pierdere nedorită a părului.

Acest proces antioxidant, de asemenea Este foarte important să păstrați pielea și unghiile puternice și frumoase astfel încât având niveluri scăzute de seleniu va avea efectul unghiilor fragile, a pielii fragile și palide.

Dacă suferiți răcelile recurente în toamna-iarnă pot fi un simptom al lipsei de seleniu în corpul vostru Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru un test analitic pentru a vă verifica concentrațiile de minerale din sânge.

Alimente bogate în seleniu

În absența seleniului sau pentru a asigura niveluri optime, Alegeți să includeți alimente bogate în seleniu în alimentația dvs., cum ar fi nuci de Brazilia, ciuperci Shiitake, ton, nuci, germeni de grâu, ceapă, usturoi, semințe de chia, in, inul de susan sau brun.

Brazilian nuci pixabay

Dacă suferiți unele dintre simptomele pe care le-am expus, ar putea fi faptul că cauza este un deficit de seleniu și cu creșterea în dieta dumneavoastră aportul de alimente bogate în seleniu puteți inversa problema. Cu o analiză simplă, puteți să eliminați sau să confirmați această deficiență pentru ao remedia.

Sunteți interesat de asemenea

  • Aflați cum să vă controlați nivelul cortizolului pentru a pierde ușor greutatea
  • Ashwagandha, revigorantul ayurvedic care luptă împotriva asteniei primăverii
  • Pentru a fi mai fericit, puneți o piuliță de caju în viața voastră

Video: Reputatul prof. Alexandru Oproiu, semnal de alarmă: Dacă aveți aceste simptome, mergeți de urgen (August 2019).