Trăi

Relaxarea progresivă a lui Jacobson: cea mai bună tehnică anti-stres cunoscută

Tehnicile de relaxare sunt folosite pentru a reduce și / sau elimina simptomele asociate cu stresul și anxietatea și sunt foarte utile pentru a face față ritmului modern al vieții. Una dintre cele mai faimoase metode din lume și care a fost folosită de zeci de ani este tehnica de relaxare progresivă a lui Jacobson.

Care este metoda Jacobson?

A fost creat în 1929 de către medicul de medicină internă și psihiatrul Edmund Jacobson. A conceput această metodă pentru a combate tensiunea musculară asociată cu stresul și nervozitatea.

Ceea ce este instruit cu această tehnică este abilitatea de a simți tensiunea musculară, de ao reduce și de a se relaxa, nici mai mult nici mai puțin. Un antrenament care va ajuta corpul sa se relaxeze si sa va linisteasca mintea.

pixabay

Deși inițial a constat din 71 de exerciții, există versiuni simplificate pe care le veți putea practica în orice situație, la domiciliu, la locul de muncă sau în locul de care aveți nevoie și foarte scurt pentru a vă relaxa aproape instantaneu.

Cum să practicăm tehnica de relaxare progresivă a lui Jacobson

La început Va trebui să practici într-un mediu optim pentru a putea folosi mai târziu această tehnică simplă în orice situație.

Pentru a începe contactul cu această metodă căutați un loc liniștit în care nu veți avea întreruperi, asigurați-vă că opriți și telefonul sau lăsându-l în modul avion. Purtați haine confortabile și întindeți-vă sau stați pe un scaun într-o poziție în care vă simțiți confortabil.

Concentrați-vă pe respirație, inspiră prin umplerea plămânilor cu aer, țineți-l timp de câteva secunde și expirați până când plămânii sunt goi. Faceți această respirație conștientă de 2 ori.

pixabay

Acum mergem spre mușchi. În timp ce efectuați respirația anterioară, în inspirație, Strângeți mâinile strâns prin închiderea fermă a pumnilor și relaxați-vă și deschideți-vă mâinile pentru a elibera aerul. Faceți-o în două respirații.

Urmați acum pentru brațele, umărul și ridicarea toracelui, tensionând în timpul inspirației tot ce puteți și relaxarea mușchilor la expirare. Fă-o cu 2 respirații și relaxează-ți brațele pentru încă două respirații.

Schimbarea picioarelor, în primul rând tensionând și slăbind picioarele în două respirații și apoi încorporarea tensiunii în restul picioarelor și glutelor. Faceți-o și în două respirații.

Acum du-te la trunchi creând tensiune în spate, arhivând-o în același timp menținând tensiunea în brațe și picioare, slăbiți toți mușchii atunci când eliberează aerul. Fă-o pentru două respirații.

Redați videoclipul: faceți clic pe imagine pentru a ști cinci alimente pentru a dormi bine

Strângeți acum mușchii din zona abdomenului, luându-ți timpul între respirație și ținând aerul în câteva secunde înainte de expirarea și slăbirea mușchilor.

Ultima parte a corpului în care vă veți îndrepta atenția este în față. Fă-o în părți, sprâncene, ochi și pleoape, nas, buze, maxilar și gât. Vedeți zona tensionată după zonă cu fiecare respirație și slăbiți în exhalări.

Odată ce acest exercițiu este finalizat, El își mișcă ușor brațele și picioarele și devine conștient de sentimentul de relaxare care rămâne în corp și seninătatea și calmul minții.

Cea mai simplă și mai scurtă versiune puteți face odată ce ați stăpânit tehnica Este tensionată toate mușchii corpului în același timp în timpul inspirației, țineți aerul într-o pauză ușor mai lungă și slăbiți mușchii de lovitură în același timp eliberați aerul. Fă-o de 3 ori, senzația de pace și de relaxare este incredibilă. Încearcă-o și poți de-stress în câteva secunde în orice situație.

Sunteți interesat de asemenea

  • Aveți insomnie? Aceste exerciții de relaxare vă vor ajuta să dormiți
  • Cum stresul (în doze mici) poate fi bun în viața ta
  • Surprinzător folosește (probabil) că nu știți despre uleiurile esențiale de lavandă

Video: Tehnica de relaxare Jacobson (August 2019).