Trăi

De ce nu ar trebui să mănânci nimic după ora 7 după-amiaza

Mulți dintre noi au obiceiul de a mânca noaptea târziu, fie pentru că ne întoarcem cu întârziere de la locul de muncă, fie pentru că ne uităm la televizor sau de obicei. Dar realitatea este că ne punem în pericol. Medicii au avertizat deja că luarea de mâncare târziu noaptea sau două ore înainte de a merge la culcare poate crește riscul de atac de cord.

Cardiologii turci au studiat mai mult de 700 de adulți între 18 și 65 de ani, toți cu unul hipertensiune arterială. Scopul studiului a fost de a determina dacă există o relație între tensiunea arterială și ceea ce au mâncat și timpul în care au mâncat ultima mâncare.

Studiul a analizat o serie de indicatori, dar cele mai importante au fost:

Tipurile de alimente pe care participanții le mâncau în timpul zilei.

Cantitatea de sare pe care au consumat-o

Dacă au mâncat regulat micul dejun sau nu

Momentul în care au luat masa.

La sfarsitul studiului, cercetatorii au descoperit ca cei care au luat masa mai târziu au avut un impact negativ semnificativ asupra lor tensiunea arterială în timpul nopții. Un fapt curios este că, potrivit acestui studiu, mersul la culcare imediat după cină este mult mai periculos pentru tensiunea arterială decât mâncarea alimentelor sărate.

Studiul a arătat că timpul în care oamenii își mănâncă mesele este la fel de important ca și ceea ce mănâncă. Acesta este motivul pentru care este amintit faptul că este elementar să programezi fiecare masă în mod corespunzător. O dieta sanatoasa implica consumul de alimente sanatoase si bine hranite in timpul micului dejun si pranzului, asigurandu-se in acelasi timp ca o cina ar trebui sa fie o masa usoara. În plus, cina trebuie să fie nu mai târziu de șapte seara, mai ales pentru cei care se culcă la ora 10 noaptea.

Rolul tensiunii arteriale în bolile cronice

Multe boli cronice, inclusiv accidente cerebrovasculare și boli de inimă, sunt cauzate de hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială.

Când dormim, tensiunea arterială scade cu 10%. Cu toate acestea, dacă mâncăm prea aproape de culcare, acest lucru ne pune corpul în modul de alertă, ceea ce înseamnă că există o șansă foarte mare ca tensiunea arterială să nu cadă în timpul nopții. Din păcate, acest lucru crește considerabil posibilitatea apariției atacurilor de inimă. Acest fenomen este cunoscut sub numele de hipertensiune arterială neechilibrată.

De asemenea, ...

  • Cinci moduri de a reduce tensiunea arterială în mod natural
  • De ce femeile nu se tem de atac de cord (și ar trebui)?
  • Napping reduce riscul cardiovascular, spune stiinta