Trăi

Care sunt simptomele unui atac de cord?

"E adevărat că, înainte de a atac de cord, femeie puteți experimenta simptome diferite sau suplimentare față de cele ale omului (în ilustrația din dreapta puteți vedea cele mai frecvente simptome prin sex). În ele, senzația de durere cardiacă este mai opresivă; cu toate acestea, în ele, Se poate manifesta ca o stare de rău. Uneori, nici măcar nu există nici o durere și aveți doar o scurgere de respirație, greață sau amețeli. Ocazional, poate apărea oboseală sau slăbiciune și de aceea este mai dificil să identificăm simptomele și să mergem la doctor ", explică dr. Fernández-Friera.

Ilustrație: Sergio Arango.

Potrivit acestui expert, o posibilă teorie care explică diferitele simptome feminine și masculine ale infarctului ar fi aceea că boala coronariană la femei afectează adesea vasele mici ale inimii în loc de arterele principale ale inimii, așa cum se întâmplă de obicei la bărbați. Prin urmare, semnele de avertizare la care trebuie să se acorde atenție imediat sunt:

-Durere sau presiune în piept care poate dura câteva minute sau poate dispărea și reapărea mai târziu. De asemenea, femeile simt presiunea tipică în piept, dar poate fi o durere mai nespecifică care se extinde la maxilar, gât, brațe și spate și este însoțită de alte simptome.

-Greață, vărsături, transpirație... Acesta este motivul pentru care, în multe situații, un atac de cord este confundat cu problemele de stomac.

-Dificultăți de respirație și dificultăți de respirație în repaus.

-disconfort. În multe cazuri, vă puteți simți obosit sau slab și de aceea este mai dificil să identificați simptomele și să mergeți la medic.

Ce trebuie să faceți dacă sunteți în pericol

Dacă, din cauza simptomelor descrise, credeți că ați suferit de un atac de cord, cel mai important este că urmați acest ghid:

1. Apelați imediat 112. Factorul de timp este esențial pentru a evita consecințele permanente sau fatale.

2. Avertizați, dacă este posibil, cineva care este cu dvs. și rămâne culcat, în repaus și fără a face nici un efort.

3. Spuneți personalului de urgență că credeți că suferiți de un atac de cord și că urmați instrucțiunile acestuia.

4. Insistați-vă că credeți că este un atac de cord, dacă credeți că nu sunteți luat în serios. În același mod în care multe femei nu își asocia simptomele cu o problemă cardiacă, personalul medical nu poate să se gândească la această posibilitate și adesea atribuie simptomele anxietății (mai ales în cazul femeilor tinere). Cheia este de a cunoaște și de a identifica simptomele pentru a acționa rapid.

Video: 8 simptome care anunță un atac de cord cu o lună înainte (August 2019).