Trăi

Ce beneficii are miso pentru sănătate? Vă spunem

Moda lui Superfoods Este aici să rămână. Ceaiul Matcha, boabele Goji sau camu camu au luat "hrana" din Instagram din jumătatea lumii și au devenit singurul subiect de conversație în cercurile sănătoase. Proprietățile și avantajele acestor alimente nu sunt o noutate, totuși Internetul le-a făcut virală. Ultimii care intră în listă? Miso-ul. Pastă vegetală din soia.

Această pastă aromatizantă cu semințe de soia sau de cereale și sare fermentată cu ciuperca koji a fost considerată un aliment cu proprietăți de vindecare atât în ​​China, cât și în Japonia, din cele mai vechi timpuri. A fost doar 100 de ani în urmă, că consumul său a devenit popular, cu toate acestea, acum a fost atunci când nenumărate proprietăți au ajuns în prim-plan.

Care sunt beneficiile sale?

Se pare că consumul de miso a fost graiul sfânt al sănătății. În teorie, funcționează pentru tot. Deci, dacă vă aflați leneș în ultima vreme, nu ezitați, încorporând-o în dieta ta, ar fi soluția perfectă.

Miso pastă. Getty

Antiedad

Rămâneți la revedere la acidul hialuronic, acele, dabbling cu bisturiul ... miso-ul ar putea fi soluția pentru toate rugăciunile voastre. De ce aceasta pasta ajuta pielea ta? Datorită nivelurilor sale ridicate de antioxidanți, care joacă un rol fundamental atunci când vorbim despre reducerea semnelor de îmbătrânire prematură. Un alt plus? Ajută la menținerea sănătății pielii și a strălucirii naturale. Dacă combinați acest produs cu alte suplimente, cum ar fi uleiul de primăvară de seară, rezultatele vor fi uimitoare. Cu avantajele care, de asemenea, contribuie la alegerea îngrijirii naturale care răsfățează organismul dumneavoastră fără să-l dăuneze. Noi facem mai ușor, următorul lucru pe care trebuie să-l faci este o supă miso. Pielea (și corpul) vă va mulțumi.

Ajuta ingrijirea oaselor

Datorită compoziției sale, miso are niveluri ridicate de calciu și vitamina K, acest aliment ajută la menținerea sănătoasă a oaselor și reduce șansele de a suferi de osteoporoză.

Dați-vă un impuls sistemului imunitar

80% din celulele sistemului imunitar sunt în stomac, astfel încât alimentele consumatoare care conțin probiotice, cum ar fi miso, sunt un punct cheie în întărirea acestei imunități. Dar această relație se extinde și la starea de sănătate a pielii și la buna funcționare cognitivă, astfel încât miso, dacă este consumat frecvent, este un aliat clar pentru piele.

Conține probiotice

Probioticele (și prebioticele) sunt esențiale pentru buna funcționare a sistemului imunitar. Le găsim în mod natural în mâncare sau le putem consuma în exterior (în pastile) dacă avem apărare scăzută. Miso, este un paste fermentat care acționează în sistemul digestiv, cum ar fi iaurtul. Dar unul dintre avantajele sale este că nu are fermente lactice, deci este potrivit pentru intoleranța la lactoză.

Reduce riscul de cancer

În 2003, în Institutul Național de Cancer Departamentul american de Sănătate a publicat un studiu care sa referit la urmărirea a peste 21.000 de femei care, timp de zece ani, au luat trei (sau mai multe) boluri de supa zilnică de miso și au redus riscul de cancer mamar cu aproape jumătate.

Supă miso cu tofu. getty

Dacă ați numit toate acestea beneficii Nu v-am convins încă să introduceți acest aliment în dieta dvs., vă recomandăm doar să încercați supa (dacă nu ați făcut-o deja). Dacă proprietățile sale anti-îmbătrânire și antioxidant nu vă fac suficientă explicație, cu siguranță vă face să vă îndrăgostiți de aroma sa. Puțin cuvânt.

Ce aștepți să o ia?

Ați putea fi, de asemenea, interesat ...

  • Rețetă: supă Miso de kombu și calmar
  • 4 supe care se hrănesc mai mult decât alte feluri de mâncare
  • Kale: aveți atâtea proprietăți sau este o altă legume la modă?

Video: Plante afrodisiace (August 2019).