Trăi

Ce sunt prebioticele și pentru ce sunt acestea?

Deși este adevărat că există o preocupare mai răspândită pentru a duce o viață mai sănătoasă, o dietă mai bună și obiceiuri mai sănătoase, există multe îndoieli cu privire la anumite alimente și proprietățile acestora. Dacă alimentele probiotice au devenit la modă, Nu ratați beneficiile preparatelor prebiotice, deoarece combinarea lor este un mare beneficiu pentru sănătate.

Ce sunt prebioticele?

Sunt substanțe în alimente care nu sunt digerate dar ceea ce fac ei este să contribuie la creșterea și stimularea bacteriilor "bune" care locuiesc în intestin.

pixabay

Știți deja că flora bacteriană sau microbiota este direct responsabil pentru menținerea unei bune sănătăți generale și că dezechilibrul acesteia este asociat cu multiple boli, având grijă de microbiota vă va asigura o bună funcție metabolică, reglați nivelul glucozei din sânge, minimalizați sau eliminați inflamația care cauzează multe afecțiuni și, de asemenea, vă controlați greutatea.

Prebioticele sunt fibre vegetale care vor hrăni acele bacterii "bune" (bifidobasteria și lactobacili) din flora intestinală favorizând procesul digestiv și buna funcționare a organismului.

Care este diferența dintre probiotice și prebiotice?

Preparatele probiotice furnizează organismului bacterii vii la flora intestinală, bacterii exogene care se deplasează oral la intestin pentru a-l coloniza. Mâncărurile prebiotice, cu toate acestea, ceea ce fac ei este de a hrăni bacteriile care deja trăiesc singure în intestin, favorizând creșterea lor și sănătatea sa bună.

pixabay

Acțiunea alimentelor prebiotice are loc în colon sau intestin gros, acolo unde microbiota intestinală ar fermenta aceste alimente pentru a beneficia de proprietățile sale. Ele favorizează tranzitul intestinal și reglează membranele mucoase.

În plus față de hrănirea microbiotei pentru ao menține sănătoasă, Prebioticele au o acțiune imunomodulatoare care protejează organismul de menținerea sănătății. Acestea facilitează absorbția nutrienților, vitaminelor și mineralelor, îmbunătățind, de exemplu, absorbția intestinală a calciului.

Alimente bogate în prebiotice

Există diferite tipuri de prebiotice, cele mai frecvente sunt fructanii (inulina și FOS), uleiigozaharidele din soia sau lactuloza. Unele alimente bogate în prebiotice sunt usturoiul, ceapa, prazul, ovăzul, sparanghelul, anghinarea, cartofii dulci, leguminoasele sau bananele.

pixabay

Pentru a menține toate tulpinile microbiotei bine hrănite ar fi necesar să consumăm alimente prebiotice diferite deoarece ele sunt selective și fiecare tulpină fermentează un prebiotic diferit. Întotdeauna credeți că o dietă echilibrată ar trebui să fie variată.

Aportul acestor alimente ar presupune o întărire a sistemului de apărare al sistemului imunitar, departe, de exemplu, răceli și răceli, și consumate împreună cu alimente probiotice ar fi o combinație fabuloasă pentru a proteja organismul în mod natural.

Suntem din ce în ce mai conștienți de faptul că produsele alimentare pot fi medicamentele noastre și că sănătatea depinde, în mare măsură, de dietă și obiceiurile de viață. Puneți întotdeauna pe consumul de legume și fructe ca alimente esențiale pentru a bea zilnic, proteine ​​de calitate, beți multă apă și combinați alimentele probiotice și prebiotice pentru a vă asigura o sănătate excelentă de la masă.

Sunteți interesat de asemenea

  • Gut microbiota, ce este și cum vă poate ajuta să pierdeți în greutate
  • Alimentele care nu trebuie să lipsească niciodată în coșul tău sănătos de cumpărături
  • Probiotice naturale pentru a spori gradul de apărare în timpul iernii

Video: Probiotice sau prebiotice? Sunt acelasi lucru sau nu? Afla tot ce vrei sa stii despre ele! (August 2019).