Trăi

Vești proaste Marie Kondo, aveți concurență: Dan-sha-ri

Am citit o carte despre Feng Shui și am început să ne orientăm casa în așa fel încât să genereze o energie armonică în toate încăperile. Când am avut totul mai mult sau mai puțin sub control, am văzut zece minute de "Pentru a comanda cu Marie Kondo" și de fiecare dată când am scanat o cameră am putut doar să apreciem defectele, haosul și tulburarea. Am descoperit că ordonarea unei sala de gardă nu se baza pe faptul că hainele au fost atârnate perfect, că plierea avea propria sa știință și că am acumulat prea multe lucruri care, în cele din urmă, nici măcar nu am știut că au stat peste noapte în casa noastră. Și se pare că acum, când am învățat deja cum să transformăm articolele noastre de îmbrăcăminte într-un dreptunghi simplu și regulat, să le punem în locul exact și să obținem un "tetris" perfect, ei ne spun că există o formulă care, pe lângă punerea ordinii în casă, ne oferă o viață mult mai fericită: Dan-SHA-ri.

prin GIPHY

Metoda KonMari a lăsat un concurent dur în cursa nebună pentru a ne ține casa în ordine și concert, una dintre Japoneză Hideko Yamashita, colectate în cartea ta "Comandați-vă viața: rămâneți doar cu ceea ce este necesar și găsiți fericirea“. Este Dan-sha-ri, care traduce direct din japoneză ar însemna: dan = respinge lucrurile inutile; sha = elimina lucrurile inutile pentru tine; ri = identifică și oprește dorința de a poseda ceea ce nu este necesar. Având în vedere acest lucru, am vorbi despre o filosofie perfect aplicabilă multor aspecte ale vieții noastre, în care baza este căutarea fericirii interioare care lasă în urma celor inutile și inutile, ceea ce generează stres sau tristețe. În felul acesta, prin propria noastră ordine vom ajunge să ne cunoaștem, să avem sentimente pozitive și să obținem adevărata bunăstare. În cuvintele lui Yamashita: "Prin comanda, începem să ne înțelegem mai bine și să creăm un stat pe care eu îl numesc umor bun”.

unsplaslh

Ce pune Dan-sha-ri în afară de KonMari?

Metoda Dan-sha-ri este orientată spre proiectare din interior spre exterior. Vreau să spun, lucrarea emoțională se reflectă în aranjarea obiectelor care alcătuiesc casa noastră, așa că ne cunoaștem prin ordinea pe care o stabilim în spațiul care ne înconjoară (la urma urmei, casa noastră nu se oprește a fi reflecția noastră). Între timp, Marie Kondo pledează pentru ordinea externă pentru a ajunge la o stare de pace și liniște la nivel mental.

Cele 5 reguli de aur ale lui Dan-sha-ri

Trebuie să vă întoarceți viața? Căutați un echilibru mai bun și doriți să începeți cu o schimbare bună în obiceiurile dvs. și în casa dvs.? Ei bine, indicați-le 5 sediul Yamashita pentru a obține fericirea, pariați pe o viață mai simplă, hotărâți asupra minimalismului și găsiți adevărata dvs. esență.

1. Atasamente zero "Nu este dragostea care ne face să păstrăm atâtea haine, este un atașament greșit înțelept, aproape obsedant", spune Yamashita, așa că nu trebuie să se adune, să nu se suprapună sau să se acumuleze. te face să fii nefericit sau ce este o piedică în calea viziunii tale, dar nu te-ai gândit niciodată să-l iei de acolo, în cele din urmă vei reuși numai să îți blochezi mintea și să nu te miști înainte.

unsplash

2. Nu saturați spațiile: Cheia este aceea de a ocupa doar 80% din compartimentul în cauză, fie că vorbim despre o cameră, o bucată de mobilier, un dulap sau un sertar. În acest fel, veți alege ceea ce este cu adevărat important și nu veți putea acumula ceea ce nu este necesar.

3. Rămâi cu ce te face fericit: "Prin limitarea numărului total de articole preferate, acestea vor deveni mult mai selecte", spune Yamashita. Prin urmare, respectați obiectele care vă aduc fericire, fericire și bunăstare. Dacă altceva apare și mai bine și credeți că meritați acel spațiu, înlocuiți pur și simplu cel precedent și plasați-l în acel loc (amintiți-vă că nu este permis să depozitați totul peste tot). În acest fel, veți învăța să dați valoarea reală fiecărui obiect, fiind mult mai selectiv când adăugați elemente în casa dvs.

unsplash

4. În două mișcări! : Un principiu esențial pentru a determina modul în care ar trebui să salvați ceva este că îl puteți accesa în cel mult două mișcări. De exemplu: deschideți dulapul și ajungeți la el, trageți un sertar și luați-l. Tot ceea ce implică mai mult de doi pași este în afara luptei.

5. O chestiune de verticalitate: Salvarea obiectelor pe verticală ne ajută să alegem liber ceea ce căutăm, să o luăm cu ușurință și prin urmare să investim mai puțin timp. Pe de altă parte, vizual, ne va da un sentiment mai mare de autonomie, accesibilitate, ordine și curățenie.

Acum că știți cheile, ești gata să-ți găsești "eu" și să-l proiectezi în casa ta? Să mergem la muncă!

Sunteți interesat și de ...

Demontarea lui Marie Kondo: 5 comenzi pe care nu le vom urma

7 sfaturi de la Marie Kondo pentru a face schimbarea dulapului

Zece dormitoare de primăvară pe care vei dori să le imite deja

Video: Dan shari ri: Ordena tu vida (August 2019).